Atomenergetikai Múzeum

 

Idén március 7-én megnyitásának 12. évfordulóját ünnepelte az Atomenergetikai Múzeum (AEM), amelynek apropóján ismét egész napos ünnepséget szervezett.

 

A központi tematika ezúttal az idő volt, és a múzeumos hagyományhoz híven a délelőtt folyamán környékbeli középiskolákból érkeztek meghívott osztályok, akik másfél órás programon vettek részt. Réfy Dániel és Kovácsik Ákos a fúziós energiáról tartott előadást a Wigner Fusion képviseletében, míg Vincze Bálint a természetfotóit segítségül hívva a záridő és az exponálás rejtelmeibe kalauzolta el a diákokat. Ezt követően olyan aktivitásokat lehetett kipróbálni az Európában egyedülálló múzeum kiállítóterén, amelyek segítségével minden érdeklődő próbára tehette reakcióidejét, gyorsaságát és ügyességét is. A múzeum galériáján pedig egy rendhagyó szabadulószoba is felsorakozott a programelemek közé, ahol a csapatmunkára, az együtt ötletelésre, gondolkodásra épült a feladatmegoldás.

Délután az előzetesen regisztrált látogatókat várta az AEM egy családi programra. A mindig nagy sikernek örvendő „kincskereső kaland” és a kézműves-foglalkozás sem maradhatott el, de a szabadulószoba és persze a kvízek is népszerűek voltak. A látványos fizikashow ismét sikert aratott, és az új VR-szemüvegeket is sokan kipróbálták, míg a reflexjátékok korosztálytól függetlenül mindenkinek feladták a leckét – nevetéstől és izgatott szurkolástól volt hangos a kiállítótér.

 

ESEMÉNYEK