Atomenergetikai Múzeum

2019

 

Megannyi élményt kínáló rendezvény valósult meg újra az Atomenergetikai Múzeum és a Paksi Városi Múzeum közötti kiváló együttműködésnek köszönhetően.

Az Atomenergetikai Múzeum területén 2019. szeptember 27-én megrendezett programra közel 600 ember adta le jelentkezését. Az érdeklődőket a rendezvény elnevezésének megfelelve vonattal szállították múzeumtól múzeumig.

Az ideérkező vendégeket koncert, frissítő, harapnivaló fogadta. A programhoz igazítva időszaki kiállítás is nyílt, mely az „Újraotthon” nevet kapta. A tárlat a környezettudatosság jegyében született. Az alkotók a már nem használt anyagok újrahasznosításából, újragondolásából készítettek játékokat és használati tárgyakat.

A program során – a Kutatók Éjszakájához kapcsolódóan – a fiatalok „Játékok fizikája” című interaktív előadáson keresztül ismerkedhettek a játékok fizikai hátterével.

A fiatalabb korosztálynak a Kezeslábas játszótér nyújtott maradandó élményt. Kipróbálhatták a Formula Bike játékot, illetve képet festhettek géppel. A roncstelepi öszvérből összeállított labirintusjátéknak is igen nagy sikere volt. Ezenfelül egy preparált bicikli segítségével régi szalagos magnót szólaltathattak meg a gyerekek.

A gyerekek további szórakoztatásáról a Kackiás játszótér gondoskodott, egy négykosaras körhintával és tizenhatféle „bajuszos” fajátékkal.

A felnőttek színvonalas szórakoztatását a Nu-Line Experiment biztosította, válogatva az 50-es 60-as évek jazz- és bluesszerzeményeiből. A műsoruk gerincét azonban a modern hangzásvilágú saját dalok alkották. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta az improvizációkat, mely egy igazi jazzkoncert hangulatát idézte.

A tartalmasan eltöltött nagy sikerű rendezvény után a vonat fél hétkor hagyta el az Atomenergetikai Múzeum területét. A vendégeket a sötétedést követően tűzzsonglőrők előadása várta a Paksi Városi Múzeumban.

 

ESEMÉNYEK

június
22

Múzeumok Éjszakája

3. Múzeumi Piknik – Velünk kerek