Atomenergetikai Múzeum

CD- és adattár

A múzeum CD-tára egyedülálló anyaggal rendelkezik, az atomerőmű történelmének vizuális és audiovizuális kollekciójával. Sokféle téma található benne: az építkezésről készült fotóktól kezdve jelen korunk jelentősebb és kevésbé jelentős eseményeinek megörökítéséig. A gyűjtemény jelenleg is feldolgozás alatt áll, ennek köszönhetően a jövőben elektronikusan a nagyközönség számára is elérhetővé válik.

Az adattárban a dokumentumok szakszerű feldolgozása 12 témakörben 64 altételben történik a tudományosság igényével. A többezres iratanyagú állomány folyamatosan gyarapodik, az itt őrzött dokumentumok a múzeumi tudományos tevékenység szerves részét képezik.

A legkülönfélébb dokumentumtípusok találhatóak a gyűjteményben: az egyoldalas levéltől kezdve, a brigádnaplón keresztül a térképekig, rendkívül széles a paletta.

Legjelentősebb állományrész az atomerőmű építésének története és az üzemeltetés témaköre. A múzeum létrejöttével, kialakításával kapcsolatos iratanyagokat is itt őrizzük és tesszük kutathatóvá. Az adattári gyűjteményből kutatói kérésre szolgáltatunk anyagot.

ESEMÉNYEK

június
22

Múzeumok Éjszakája

3. Múzeumi Piknik – Velünk kerek