Atomenergetikai Múzeum

Múzeumi élet/képek

 

Az Atomenergetikai Múzeum (AEM) nagyon színes nyári időszakot zárt augusztus végével. Összesen nyolc táborba látogatott el az élő fizikashow, de nem hiányozhattak az atomenergetikához, a Paksi Atomerőműhöz kapcsolódó virtuális és kiterjeszetettvalóság- tartalmak sem az edukatív programokból. VR-szemüveg segítségével a reaktor- és turbinacsarnokban is körülnézhettek a táborozó gyerekek, de a blokkvezénylőben folyó munkába is belepillanthattak. A múzeumba látogatva ezenkívül az atomerőmű különböző területein szolgálatot teljesítő különleges járműveket is megnézhettek a diákok, de a kézműves-foglalkozás és a nagy kedvenc kvízek is felbukkantak az Európában egyedülálló gyűjteménnyel büszkélkedő kiállítótérben.
Idén nyáron két teljesen új helyszínen immár a fesztiválozók is megismerkedhettek az atommúzeum aktivitásaival, először július végén a dunaföldvári Parti Fesztiválon, másodszor pedig augusztus 20-án a dunaújvárosi Újvárosi Fesztiválon. Mind a két helyszínen debütált múzeumos újdonság, „zsákbamacska” és „szerencsekerék” fizikafeladatok formájában, amelyek arra helyezték a hangsúlyt, hogy a sokszor bonyolultnak gondolt természettudományok lenyűgöző világát valamilyen játékos, „csináld magad” feladat segítségével még szemléletesebben – és még több vidám pillanattal fűszerezve – ismerhessék meg az érdeklődők korosztálytól függetlenül. 
Az online tartalmak gyártása is folyamatos volt a nyár folyamán, több fizikakísérletet bemutató videót is közzétett az AEM saját YouTube-csatornáján. Az őszi időszakban folyamatosan érkeznek majd az újdonságok a múzeum közösségi médiás felületeire, érdemes tehát követni az AEM-et (Facebook.com/AtomenergetikaiMúzeum, YouTube.com/AtomenergetikaiMúzeum).

 

ESEMÉNYEK