Atomenergetikai Múzeum

 

Bár az Atomenergetikai Múzeum (AEM) a fiatal múzeumok sorába tartozik, mégis vannak már hagyományos rendezvényeink, mint például a szeptember utolsó péntekén tartott Múzeumtól múzeumig – vonattal.

Ez egyben kapcsolódási pontot is jelent, hiszen a Paksi Városi Múzeummal közösen rendezzük évek óta. Ez a kapcsolattartás egyaránt fontos mindkét intézménynek. Az AEM azonban egy másik célkitűzéséhez hűen miszerint felvállalja és támogatja a természettudományok népszerűsítését az idén a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozatához is csatlakozott ezzel a programjával.

A vendégek a Duna-part megállóból vonattal jöttek a múzeumig, ahol ismét vonatra szállhattak, hiszen három vasúti kocsiban érdekes előadások, fizikakísérletek és játékos feladatok várták őket.

A múzeum kiállítóterében az Ökocsiga Játszóház különféle ügyességi játékait próbálhatták ki a kicsik és persze a nagyobbak is , illetve a környezettudatosság jegyében a kiállítótér egy része gokartpályává változott erre a délutánra, és a gyerekek nagy örömére körbe-körbe pedálozhattak a vitrinek körül.

Természetesen a kézműveskedés sem maradt el, hűtőmágnest és kis dobozokat dekupázsolhattak az ügyes kezűek. A múzeum előtt szörp, szendvics és a GUP együttes dallamai várták a közönséget.

A rendezvény már hagyományos, és sok vendég minden évben visszatér hozzánk, mert tudják, hogy egy kellemes őszi délutánt tölthetnek a tudományt és kultúrát összekapcsoló atommúzeumban.

 

A Házirend innen érhető el.

Az Adatvédelmi tájékoztató innen érhető el.

ESEMÉNYEK