Atomenergetikai Múzeum

2018.06.22

Ifjú fizikusok a múzeumban

 

Újra ifjú fizikusok a múzeum táborában

 

Paks, 2018. június 22. – Idén minden korábbinál izgalmasabb programokkal várta az Atomenergetikai Múzeum a tehetséges diákokat a szünidő első hetében. A 31 diák részvételével lezajlott tábor a 2017/18-es tanév múzeumpedagógiai programsorozatának zárása is volt egyben.

 

A természettudományi tárgyak népszerűsítése a tanév foglalkozásainak mindegyikén fontos szerepet kapott: az óvodapedagógiai rendezvények, általános és középiskolai fizikaórák, a Teller Ede vetélkedő mind alkalmat nyújtott a múzeum élményközpontú programjának bemutatására, kiszélesítésére. A múzeumi tábor koronázta meg az év eseményeinek sorát: rengeteg élmény és szórakoztató módon megszerezhető tudás várta a gyerekeket.

A programra a Duna bal és jobb partjáról érkeztek kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, idén is elsősorban azok, akik jó eredményeket értek el fizikaversenyeken. Hagyományteremtő céllal három diák érkezett az ország egy távolabbi pontjáról is: idén salgótarjáni diákok táboroztak még a múzeum szervezésében.

A tábor számos eleme kapcsolódott ismét a természettudományokhoz, a diákok a fizikatörténet tematikáján keresztül bővítették ismereteiket szinte észrevétlenül. A múzeum időszaki kiállítása mellett a szegedi Szent István téri víztoronyban látogatható történeti kiállítást, továbbá az Elektrotechnikai Múzeumot is megtekintették a kis fizikusok. A modern technikával és egy újfajta szemlélettel a nemrég nyitott Future Parkban, a sugárzó anyagok fizikájával pedig a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. látogatóközpontjában ismerkedtek. A megfigyelési módszerek és az összefüggések felfedezése mellett számháború, kirándulások és csapatok közötti vetélkedés tette emlékezetessé a hetet a diákok számára.

Az Atomenergetikai Múzeum egyre szélesedő, természettudományokat népszerűsítő múzeumpedagógiai programjának határozott célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse az edukációt, a tehetséggondozást, valamint e terület iránti érdeklődés felkeltését és fenntartását, az ország egyre távolabbi pontjait érintően is.

 

 

             Dr. Kovács Antal                                                       Enyedi Bernadett

      kommunikációs igazgató                                                  múzeumvezető

 

A fotók innen érhetők el.

ESEMÉNYEK