Atomenergetikai Múzeum

2017.12.07

Atomjó karácsony a múzeumban

 

Atomjó karácsony a múzeumban 

Fények, hangok, narancsillat

  Paks, 2017. december 7. – Ünnepi fények és programok várták a gyerekeket az Atomenergetikai Múzeum év végi rendezvényén.

 

Az őszi félévet záró programra a paksi általános iskolák alsó tagozatos, 3-4. osztályos diákjait várták a múzeum munkatársai. Öt helyszínen tudományos-szórakoztató látványosságok varázsolták el a több mint 160 gyermeket.

 A karácsonyi fizikashow része volt a rendhagyó diótörő – amelynek kapcsán a tehetetlenség fogalmát értették meg a gyerekek (a kobakon megtörve a diókat) – és sok más fényes, hangos és narancsillatú kísérlet. A planetáriumban „A két kis üveglencse” című, a távcső felfedezésével kapcsolatos előadást láthatták a diákok. Robotto, vagyis Szabó Ottó kinetikus szobrai és bemutató előadása érdekes színfoltjai voltak az ünnepváró rendezvénynek. Emellett naptárhajtogatás, érdekes fizikai eszközök kipróbálása, kuglóf és kakaó várták a kisiskolásokat.

 A múzeum idén december 20-áig tart nyitva, addig minden egyéni látogatót szeretettel vár az intézmény egy bögre meleg teára.

  

                 Dr. Kovács Antal                                                           Enyedi Bernadett

          kommunikációs igazgató                                                         múzeumvezető

 

A rendezvényről készült fotók innen érhetők el.


ESEMÉNYEK