Atomenergetikai Múzeum

2017.06.23

Ifjú fizikusok nyári tábora

Ifjú fizikusok a múzeum táborában

 

Paks, 2017. június 23. – Új tematikával rendezett tábort az Atomenergetikai Múzeum 2016/17-es tanévi múzeumpedagógiai programsorozatának zárásaként: „Ifjú fizikusok” táborban vehettek részt a környék tehetséges diákjai.

A természettudományi tárgyak népszerűsítése a tanév foglalkozásainak mindegyikén kiemelt jelentőséggel bírt: az óvodapedagógiai rendezvények, általános és középiskolai fizikaórák, a Teller Ede vetélkedő mind alkalmat adott a múzeum élményközpontú programjának bemutatására, kiszélesítésére. A múzeumi tábor tette fel a koronát az év eseményeinek sorára, rengeteg élmény és szórakoztató módon megszerezhető tudás várta a jutalomtáborban részt vett gyerekeket.

A táborba a Duna bal és jobb partjáról érkeztek kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, idén elsősorban azok, akik jó eredményeket értek el fizikaversenyeken.

Az eddigi évek gyakorlatától eltérően a tábor számos eleme kapcsolódott a természettudományokhoz, minden nap újabb fizikai témakör feldolgozásával bővítették ismereteiket szinte észrevétlenül. Az aerodinamikával a szolnoki Reptárban és a Leonardo-kiállítás keretében ismerkedtek, a mozgások energiaigényét a kerékpározás elméleti és gyakorlati tanulmányozása révén figyelhették meg, az atomfizika alapjaival a Karbantartó Gyakorló Központban találkoztak. Emellett strandolás, kirándulások és csapatok közötti vetélkedés tette emlékezetessé a hetet a diákok számára.

Az Atomenergetikai Múzeum egyre szélesedő, természettudományokat népszerűsítő múzeumpedagógiai programjának határozott célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse az edukációt, a tehetséggondozást, valamint a terület iránti érdeklődés felkeltését és fenntartását.

 

 

             Dr. Kovács Antal                                                       Enyedi Bernadett

      kommunikációs igazgató                                                  múzeumvezető

ESEMÉNYEK