Atomenergetikai Múzeum

2016.10.12

Kihelyezett fizikaóra az Elektrotechnikai Múzeummal

Kihelyezett fizikaóra az Elektrotechnikai Múzeummal

 Paks, 2016. október 12. - Az Atomenergetikai Múzeum (AEM) és az Elektrotechnikai Múzeum együttműködésének eredményeképpen újabb rendezvénynek adott otthont az AEM.

Tavasszal az Európában is egyedülálló intézmény négyéves születésnapja alkalmából a budapesti múzeum segítségével nyitott új időszaki kiállítást „Töltődj fel!” címmel. Ezúttal a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) rendezvénysorozat keretében került sor két paksi osztály részvételével rendhagyó fizikaórára az elektrosztatika és elektrodinamika témakörében.

Az időszaki tárlathoz kapcsolódóan muzeális fizikai demonstrációs eszközök működtetését is megtapasztalhatta a Paksi I. István Szakképző Iskolából és a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett több mint negyven diák. Számukra tartott villamosságtani kísérletekre épülő bemutatót és technikatörténeti előadást a fővárosi intézmény két munkatársa. Az Elektrotechnikai Múzeum is számos interaktív elemet használ széles skálájú múzeumpedagógiai programja során, hasonlóan az AEM-hez. „A műszaki múzeumok és természettudományi témák népszerűsítésének kiváló eszközei az interaktív, élményközpontú programok. Ezekre helyezi a hangsúlyt az Atomenergetikai Múzeum is” – emelte ki Enyedi Bernadett múzeumvezető. Az Elektrotechnikai Múzeum igazgatója, dr. Antal Ildikó a múzeumok közötti jó kapcsolatra és további közös programok lehetőségére is kitért.

Az AEM múzeumpedagógiai évadnyitó rendezvényét számos látványos és „felvillanyozó” program követi még a következő időszakban.

 

               Dr. Kovács Antal                                                Enyedi Bernadett

         kommunikációs igazgató                                             múzeumvezető

ESEMÉNYEK