Atomenergetikai Múzeum

2016.09.30

Újra elindult a vonat

Újra elindult a vonat

Paks, 2016. szeptember 30. – A Múzeumtól múzeumig – vonattal program 2016-ban is nagy sikert aratott. A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében megtartott esemény több mint négyszáz érdeklődőt vonzott a legkisebbektől az idősebbekig.

Az Atomenergetikai Múzeum és a Paksi Városi Múzeum közös szervezésében megrendezett, „Építs hidat!” mottójú program különlegessége idén is a két múzeum között közlekedő vasúti szerelvény volt.

A színes programok a megújult Paksi Városi Múzeumban kezdődtek, ahol a nemrégiben megnyílt Deák-házat és a Paksi Metszet névre keresztelt kiállítást is megtekinthették a látogatók. A vonat ezután indult az Atomenergetikai Múzeumba, ahol gyermek- és zenei programok mellett látványos fizikai kísérletek, valamint az állandó kiállítás és a két időszaki tárlat anyaga is várták az érdeklődőket.

A délután legizgalmasabb része – a gyermekek és felnőttek számára egyaránt – a vonatozás volt, amely egyedi lehetőségnek számít, hiszen ezen a pályaszakaszon továbbra is szünetel a személyszállítás. A programnak köszönhetően viszont – élve az intézmények elhelyezkedése nyújtotta lehetőséggel – az egyik múzeum bejáratától a másikéig szinte végig vonatozhattak a látogatók.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal elindított, a múzeumi intézmények összefogásával megvalósult program elérte a kitűzött célt: a város múzeumai, valamint a kulturális értékek és az atomenergetika iránt érdeklődők közé is hidat épített.

 

            Dr. Kovács Antal                                      Enyedi Bernadett

      kommunikációs igazgató                                   múzeumvezető

ESEMÉNYEK